Ziołomiód truskawkowy
- tym pojęciem określa się produkt wytworzony przez pszczoły, choć przypomina on zwykły miód różni się od niego sposobem produkcji – pszczołom zostaje poddana pożywka na bazie miodu i soku truskawkowego tłoczonego na zimno.
Ziołomiód malinowy
- tym pojęciem określa się produkt wytworzony przez pszczoły, choć przypomina on zwykły miód różni się od niego sposobem produkcji – pszczołom zostaje poddana pożywka na bazie miodu i soku malinowego tłoczonego na zimno.
Ziołomiód czarna porzeczka
- tym pojęciem określa się produkt wytworzony przez pszczoły, choć przypomina on zwykły miód różni się od niego sposobem produkcji – pszczołom zostaje poddana pożywka na bazie miodu i soku z czarnej porzeczki tłoczonego na zimno.
Wytwarzany przez pszczoły z zebranych nektarów wielu kwitnących roślin zwany również miodem tysiąca kwiatów.
Wiosenny - w stanie płynnym ma jasny kolor po krystalizacji kremowy ,w smaku delikatny o przyjemnym zapachu. Szybko krystalizuje.
Letni - zdecydowanie ciemniejszy ,wyrazisty w smaku i zapachu. Wolniejszy proces krystalizacji.
Wytwarzany przez pszczoły z zebranych nektarów wielu kwitnących roślin zwany również miodem tysiąca kwiatów.
Wiosenny - w stanie płynnym ma jasny kolor po krystalizacji kremowy ,w smaku delikatny o przyjemnym zapachu. Szybko krystalizuje.
Letni - zdecydowanie ciemniejszy ,wyrazisty w smaku i zapachu. Wolniejszy proces krystalizacji.
Miód w trakcie naturalnej krystalizacji poddany procesowi ucierania na zimno, dzięki temu produkt ma smarowną konsystencję bez utraty wartości odżywczych .
Barwa biała lub kremowa.
Wyczuwalny zapach kwiatów rzepaku.