W stanie płynnym bardzo jasny, słomkowo żółty.
Proces krystalizacji postępuje wolno z uwagi na dużą zawartość fruktozy w miodzie – pozostaje długo płynny; zapach delikatny
W stanie płynnym jasnożółty, po krystalizacji jasnokremowy;
- w smaku delikatny lekko cytrynowy.
W stanie płynnym :
- kolor jasno-bursztynowy po krystalizacji jasnożółty ;
- przyjemny zapach i delikatny smak
Miód w trakcie naturalnej krystalizacji poddany procesowi ucierania na zimno, dzięki temu produkt ma smarowną konsystencję bez utraty wartości odżywczych .
Barwa biała lub kremowa.
Wyczuwalny zapach kwiatów rzepaku.
Propolis połączony z miodem wielokwiatowym - produkt gotowy do spożycia.
Propolis (kit pszczeli) - jest substancją żywiczną, którą pszczoły pozyskują z młodych pączków drzew.
Ma silne działanie antybiotyczne, antywirusowe, przeciwgrzybicznie, znieczulająco-regeneracyjne, odtruwające, przeciwzapalne, a w ulu pełni rolę środka do dezynfekcji oraz służy pszczołom do jego uszczelnienia.
Charakteryzuje go przyjemny cytrusowo-korzenny zapach, a w smaku jest gorzki i lekko piekący.
W stanie płynnym:
- ma kolor bursztynowy lub bursztynowy z zielonkawym odcieniem niekiedy jasnożółty;
- smak wyrazisty czasami z lekką nutą goryczki;
- zapachem przypomina kwiat lipy